Dużo się mówi o kryzysie w branży gastronomicznej. Jedną z recept na przetrwanie i szybką promocję jest udział w programie Kuchenne Rewolucje. Z takiej opcji skorzystała jedna z restauracji z naszego regionu.
Magda Gessler odwiedziła Kępno, a w im restaurację Kulinarna Warszawka. Właścicielką lokalu jest pani Elżbieta. Prowadząc lokal w Kępnie można wziąć pod uwagę, że jest tam jeden z najniższych wskaźników bezrobocia w Polsce. Kępno jest również zlokalizowane przy skrzyżowaniu dróg biegnących na Śląsk, Poznań, Wrocław i Warszawę.
Pani Elżbieta przez dwadzieścia lat pracowała w gastronomii, gotując w cudzych restauracjach. Wreszcie półtora roku temu, postanowiła spełnić marzenie o własnym biznesie. Do tej pory serwowała obiady domowe. Jednak nie odniosła sukcesu w tym małym miasteczku.
Pomysłem na sukces było szukanie promocji i kupno najtańszych produktów. Jednak nie zawsze szło to w parze z jakością produktów i smakiem potraw.